Tannfelling hos valper

Jimmi er 5 måneder nå, og tannfellingen har allerede holdt på en måneds tid. Tannfellingen skal normalt begynne ved 15 - 20 ukers alder, og de blivende tennene er fullt utvokst når hunden er 7 måneder gammel, i følge DyreWebben.

Det første han mistet var fortennene i over- og underkjeven. Så gikk alle hjørnetennene nå i påsken. Etter å ha googlet litt rundt fant vi dette misvisende innlegget om tannfelling hos hund - og trodde ikke Jimmi skulle miste mer enn for- og hjørnetenner. Litt sjokk fikk vi da når han denne uken begynte å miste jekslene bak hjørnetennene, i tillegg til at flere jeksler bakover var løse. Etter en prat med veterinæren viser det seg at dette er helt normalt. Hunder skal, i likhet med mennesker, miste alle melketennene den fikk som valp inkl. jekslene. Men den får i tillegg noen flere jeksler (eller molarer som det egentlig heter) lengre bak i kjeven etter hvert - på samme måte som barn får 6års- og 12årsjeksler.

Det er tydelig at dette er en litt kjip tid for Jimmi. Han er aktiv og leker som normalt, men i det han tygger med de løse tennene eller mister en tann stopper leken brått. Han blir helt rolig og virker utilpass. Jeg husker hvor ekkelt det var å miste mine egne melketenner, så det er kanskje ikke så rart. Da er det godt å legge seg ned på sofaen og få litt kos av matmor :)

Hvordan reagerte din hund på tannfellingen?

Én kommentar

Irene

24.04.2012 kl.10:49

Dvergpinscher/chihuahua mixen min merkes det ikkje noe særlig på han at tannfellingen er i gang.... eneste er at det ligger tenner rundt om til tider og at han sleit litt med tørr foret ei lita stund.. men bortsett frå det så er han samme hypre bjeffe tassen heilt som normalt :-)

Skriv en ny kommentar

Marie og Jimmi

Marie og Jimmi

25, Oslo

Jeg er førstegangs hundeeier av Jimmi, en Jack Russell Terrier født 04.11.2008. Bloggen handler om det å skaffe seg hund, om å oppdra en valp, om min hverdag med Jimmi og litt tips til gode og billige produkter jeg har kommet over i jungelen av hundeutstyr, mat og leker.

Kategorier

Arkiv

hits